Want ik heb bananen en havermout, bananen en havermout

*3 weken later.*

Hey mensen! Hier ben ik dan! Ik heb het even heel druk gehad met de eerste paar weken school, maar een nieuwe maand, nieuwe week, nieuwe dag; nieuwe kansen! Ik probeer goed vooruit te werken, goed te plannen en ja, ook wat goede artikelen online te gooien. Vandaag dus weer een nieuw, makkelijk, easypeasy, receptje! En wel voor banaan-havermoutkoekjes! (Als je niet van warme banaan of havermout houdt, kan ik het je niet aanraden…)

Dit recept staat volgens mij verspreid over het hele internet, maaaaar ik heb het van Luna (die een hele mooie blog heeft, go check it out!). Het ‘recept’ is onwijs makkelijk, als makkelijk het goede woord wel is. Het enige wat jijzelf hoeft te doen, is twee bananen te prakken, er op gevoel wat havermout doorheen te gooien en de rest doet je oventje wel!

Oké, even wat preciezer:

Benodigdheden

Je pakt twee bananen, en die bananen prak je met een vork. Net zo lang, tot het een slijmerig papje vormt. (Sorry voor die benaming, maar zo is het wel het duidelijkst, ja! ;)) Op gevoel doe je er dan wat havermout bij. Ik heb er zoveel havermout bij gedaan, dat het niet te nat is van de banaan, maar ook niet te droog van de havermout. Je krijgt vast wel een goede substantie!

(Als je wil kun je nog wat suiker, agave siroop, of andere zoetstof aan je ‘deeg’ toevoegen, maar dit heb ik niet gedaan.)

Verwarm ondertussen je oven op 180 º C.

Maak van je mengsel koekjes van ongeveer 1 cm hoog. (Maak ze dikker dan op de foto, want die van mij waren iets te dun.) Leg die op een bakplaat met bakpapier, en eigenlijk ben je dan al klaar!

Bak de koekjes nu 20 minuten op 180 º C.

IMG_5892 IMG_5891

Et voilà! Je koekjes zijn klaar!

Het fijne van deze koekjes is dat ze ontzettend gezond zijn! Het maakt niet uit of je er één of vier pakt, want er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in. Al eet je er tien… (Zou ik doen, maar dat is misschien ook niet helemaal de bedoeling…)

Ohja, ik kreeg uit twee bananen ongeveer 2/3 keer van zulke stapeltjes zoals op de foto. Best wel wat dus!

Ik ben benieuwd of jullie dit ook gaan maken! Ik hoop in ieder geval dat je het recept/artikel leuk vond! 🙂

Liefs,

Anne

13 gedachtes over “Want ik heb bananen en havermout, bananen en havermout

  1. Heeii! Ik zag dat je ”kort” haar hebt, nou ja…, het is niet echt kort, maar ”wat korter”. (You know what I mean 😉 ) Zou je misschien een artikel/ video kunnen maken over haarstijlen voor jouw lengte haar? Lijkt me leuk omdat ik zit te twijfelen om het ook ongeveer die lengte te knippen!
    Liefs!

    Like

    1. Aah, wat leuk dat je het hebt gezien! Ja, ik zit al lang over zo’n video (of artikel) te denken, dus die zal ik zeker maken! Ik vind deze lengte zo leuk! En het fijne is dat je het nog net in een staartje of knot kunt doen 🙂

      Like

  2. Hee Anne! Ik reageer eigenlijk nooit op je artikelen, maar je blog is echt leuk! Je schrijft altijd heel vlot en gezellig :). Daarom heb ik je vandaag ook genomineerd voor de Liebster Award!

    Like

Plaats een reactie